Cautare

7759 de rezultate pentru "paraschiv roman strada republici" (2.84 secunde)
El a pledat vineri la Scoala de vara a femeilor democrate pentru revizuirea Constitutiei, dupa modelul francez, prin stabilirea unei republici semiprezidentiale in cadrul careia prerogativele sefului statului sa fie crescute.
Iuscenko pare multumit inclusiv de decizia Consiliului Nord-Atlantic, care afirma ca Georgia si Ucraina vor deveni în viitor membre ale Aliantei, desi celor doua foste republici sovietice nu le-a fost acordat un plan de actiune în vederea aderarii, ceea ce ar fi echivalat cu un statut de tari candidate la NATO.
Miracolul economic al “tigrilor baltici”, cele trei foste republici sovietice - Estonia, Letonia si Lituania - devenite membre ale Uniunii Europene, risca sa se transforme intr-un cosmar din cauza efectelor crizei economice mondiale.
Sefii diplomatiei din Comunitatea Statelor Independente (CSI, formata din fostele republici sovietice cu exceptia tarilor baltice si Georgiei) au adoptat in cadrul intrevederii de vineri, de la Ashabad, o declaratie comuna privind situatia din Republica Moldova.
NATO spune ca extinderea contactelor cu foste republici sovietice precum Georgia distruge barierele dintre statele indelung dominate de Moscova si Occident si consolideaza securitatea si stabilitatea in Europa.
Belarusul a fost inclus recent in Parteneriatul Estic, proiect european de vecinatate care presupune asistenta pentru sase foste republici sovietice in sensul democratizarii.
Biroul de presa al institutiei a precizat ca gestul a fost determinat de faptul ca Sevciuk nu este de acord cu politica presedintelui nerecunoscutei republici, Igor Smirnov.
Vicepresedintele american Joe Biden (foto) a aparat joi, la Tbilisi, integritatea teritoriala a Georgiei si aspiratia fostei republici sovietice de a adera la NATO, la un an dupa conflictul cu Rusia, dar a cerut mai multe progrese democratice in aceasta tara din Caucaz.
Totusi, viitorul Republicii Moldova nu este in nici un caz sigur dupa alegerile de miercuri, deoarece coalitiile in fostele republici sovietice sunt rareori stabile, asa cum a demonstrat si Ucraina vecina.
Ales la data de 6 mai cu 51,6 la suta din voturi, François Hollande, in varsta de 57 de ani, va deveni cel de-al saptelea presedinte al celei de-a V-a Republici, care va ramane timp de cinci ani la conducerea uneia dintre principalele puteri mondiale, membre a Consiliului de Securitate.
S-ar putea obiecta ca judecatorii Curtii nu s-au raportat nici la cutumele politice din Marea Britanie, nici la Constitutia Statelor Unite, nici macar la Constitutia Celei de-a Cincea Republici Franceze, ci la Constitutia Romaniei adoptata in 1991 si modificata in 2003.
Insa, cand e vorba despre gesturi oficiale, doar regii abdica. A, si imparatii! In republici, se vorbeste despre banale demisii.
Liberalul Dan Mihalache spunea si el de curand ca majoritatea persoanelor din PNL inclina spre introducerea unei republici parlamnentare. In aceasta forma de guvernare, presedintele este ales de catre Parlament, iar atributiile sale sunt mai mult simbolice.
E cineva care se plange acum de ingerintele rusilor in politica lui interna, in afara de noi, si de unii de prin fostele republici sovietice?
Ca dovada, si astazi vietuiesc in Transnistria aproximativ 150.000 de romani, un sfert din populatia autoproclamatei republici autonome transnistrene.
La Paris, “Le Figaro“ consemneaza “o stare de oboseala a Uniunii Europene in momentul semnarii tratatelor de aderare a celor doua republici balcanice“.
Insa, dupa cum veti vedea, presedintele acestei mici republici rusesti, Kirsan Ilyumzhinov, are cu totul alte viziuni. In 1998 a construit, cu o investitie de peste 30 de milioane de dolari, chiar in mijlocul, singurei capitale europene budiste, Elistei, "Orasul Sahului".
Dupa razboi, in anii ’50, acestei republici sovietice (create in anul 1918) ii vor fi cedate de catre RSSFR teritoriul Crimeii si cele rasaritene limitrofe.
Raportul asupra starii de sanatate in Europa este realizat, periodic la trei ani, in 39 de tari, membrele Uniunii Europene si vechile republici sovietice.
A avut loc si o a doua Sarbatoare a Federatiei, in 14 iulie 1792, cu doar doua luni inainte de proclamarea primei Republici Franceze, dar fara marele entuziasm al primei sarbatori.
google-analytics.com